Общи условия за ползване


ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ НА wedding-dreamsbg.comПОРАДИ ПО - ГОЛЯМА НАТОВАРЕНОСТ В ПЪРВИТЕ СЕДМИЦИ НА АВГУСТ ПЕРИОДА НА ДОСТАВКА СЕ УДЪЛЖАВА НА СРЕДНО 10 ДНИ. КОНКРЕТНА ДАТА ЗА ДОСТАВКА ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ПРИ ПОРЪЧКА.
ВНИМАНИЕ! ПЛАЩАНЕТО СЕ ИЗВЪРШВА ЧРЕЗ ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД!


ПАЗЕТЕ ДОКУМЕНТА ИЗДАДЕН ОТ ЕКОНТ! ТОЙ ЗАМЕСТВА КАСОВИЯ БОН, КОЙТО МОЖЕ ДА ПРИКРЕПИТЕ ПРИ ФАКТУРА И Е ГАРАНЦИЯ, ПРИ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОР ИЛИ РЕЛАМАЦИИ!


БЕЗ ДОКУМЕНТ ЗА ПЛАЩАНЕ РЕКЛАМАЦИИ НЕ СЕ ПРИЕМАТ!


Внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, не използвайте този уеб сайт!

Настоящите УСЛОВИЯ уреждат взаимоотношенията между 
wedding-dreamsbg.com от една страна и Потребителите на електронни (Интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн wedding-dreamsbg.com .

Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон разположени на страниците на wedding-dreamsbg.com (с изключение на линка към настроящите Общи условия) Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.Минимална сума за обработка на поръчката е 20 лв.  Заплащането на поръчаната от вас стока се извършва в момента на доставка чрез наложен платеж или предварително по банков път. Всички поръчки под сума 30 лв. се заплащат по банков път, без избор за заплащане при доставка с наложен платеж. Цената за доставка се заплаща отделно в офис или до личен адрес. В случайте, когато цената за доставка се заплати заедно с поръчаните артикули при доставка не заплащате нищо.

1.ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ТЕРМИНИТЕ


 Настоящите общи условия са предназначени за регулиране на отношенията между Сватбени аксесоари DREAMS, наричано по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, и клиентите, наричани по-долу ПОТРЕБИТЕЛИ, на платформата за електронна търговия http://wedding-dreamsbg.com.


„ПЛАТФОРМА“ - wedding-dreamsbg.com; сайт, базиран в интернет пространството.


„АКАУНТ“ – специално създаден , чрез който  операторътт имат достъп до сайта и може да качва снимки и информация за продукти, които продава  на потребителите. 


„ДОСТАВЧИК” - юридическо лице, което администрира платформата


ПОТРЕБИТЕЛ – Краен купувач на стоките, предлагани от платформите. 


 
2. Условия за използване на Сайта на wedding-dreamsbg.com
  За да използва Сайта, Потребителят трябва да получи достъп до World Wide Web пряко или чрез други устройства, които имат достъп до Web базирано съдържание. Освен това Потребителят трябва да си осигури цялото необходимо за достъп до World Wide Web оборудване, включително компютър, модем или другo средствo за достъп до Интернет мрежата.
wedding-dreamsbg.com само предоставя информацията на Сайта и не отговаря за каквито и да са смущения или технически проблеми, осуетяващи ползването на Сайта, вследствие експлоатирането на компютърното оборудване от потребителя.

3. Задължения на потребителя при регистриране
Предвид ползването на Сайта на 
wedding-dreamsbg.com, Потребителят се съгласява:
a) да предостави вярна, точна, актуална и пълна информация за себе си при попълване на регистрационната форма (наричана оттук нататък с общото наименование Лични данни);
б) да внася при нужда промени в тези Лични данни с оглед на тяхната вярност, точност, актуалност и изчерпателност.
В случай, че Потребителят предостави фалшива, неточна, неактуална или непълна информация, 
wedding-dreamsbg.com има право да закрие и/или изтрие информацията за неговия пощенски адрес и да му откаже по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги.

4. Защита на личните данни. Kонфиденциална политика на
wedding-dreamsbg.com
Съобразно Закона за защита на личните данни, Потребителят има право на достъп до собствените си Лични данни, които е въвел или са станали достояние на 
wedding-dreamsbg.com при ползване от него на Сайта, както и на поправка на тези Лични данни.
Приемайки настоящите условия Потребителите, които са регистрирали потребителско име и парола изрично се съгласяват предоставените от тях Лични данни да бъдат обработвани от 
wedding-dreamsbg.com за целите наподготовка на поръчаните продукти, а в последствие и от куриерска фирма Еконт, за целите на доставка на същите.
Всички доброволно предоставени от Потребителя Лични данни и други Данни, които го идентифицират в процеса на ползване на Сайта се съхраняват, обработват и използват от 
wedding-dreamsbg.com само за целите на поддръжка на определени функционалности на предлаганите услуги.


wedding-dreamsbg.com изрично уведомява Потребителя, че предоставените от Потребителя Лични данни не се отстъпват на трети лица за рекламни и промоционални цели.wedding-dreamsbg.com
си запазва правото да използва IP адресите и други данни на Потребителите за разкриване идентичността им в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури или за да се спазят настоящите условия.

5. Достъп, потребителско име и парола, сигурност
Потребителят получава желаните от него потребителско име (в случай, че не се ползва от вече регистриран потребител) и парола за достъп до всички продукти на
wedding-dreamsbg.com , след като извърши процеса на регистрация.
Потребителят е отговорен за поддържане на конфиденциалността на получените потребителско име и парола. С използването им декларира, че той лично и от свое име е изцяло отговорен за всички дейности, достъпът, до които се извършват с неговите потребителско име и парола.
Потребителят се съгласява да уведоми незабавно
wedding-dreamsbg.com за всяко неоторизирано използване на потребителското си име и парола и или за всяко друго нарушаване на сигурността. Моля не предоставяйте Вашата паролата на трети лица.
В случай на загубване (забравяне) на паролата и изрично искане от страна на Потребителя,
wedding-dreamsbg.com автоматично ще изпрати e-mail съобщение съдържащо регистрираното потребителско име и парола на предоставената от потребителя в процеса на регистрация електронна поща. Администратор на сайта няма достъп до Вашата парола. Линк за възстановяване се изпраща автоматично от системата само чрез изричното желание на Потребителя.


wedding-dreamsbg.com не носи отговорност за каквито и да е щети и загуби, възникнали поради неспазване на разпоредбите на настоящата точка.


6. Заявка за закупуване на стока
(1) Всяко дееспособно лице може да прави заявки за закупуване на стока, която се търгува чрез ПЛАТФОРМАТА  wedding-dreamsbg.com
(2) Заявката се подава по електронен път като недвусмислено трябва да съдържа изявление относно посочване на стоката и приемане на обявената цена. Заявката се счита дадена в момента на постъпването й в електронната   система на платформата. 


(3) Приемането на заявката от ДОСТАВЧИКА се удостоверява с електронно съобщение.


(4) Не се приемат заявки за стоки, които:


- са под минималната стойност за обработка на поръчка - 20 лв., освен ако не са заплатени по банков път;


- не се търгуват на платформата;


- са забранени от закона;


- количеството им е изчерпано и това е оповестено в платформата.


7. ДОСТАВКА

ОБЯВЕНАТА ЦЕНА НА ДОСТАВКА Е ДО ОФИС НА ЕКОНТ .

Доставката се извършва само с куриерска фирма Еконт Експрес. Цената до офис е базово 6.05 лв., като към нея се добавя процент върху сумата на наложения платеж в размер 2,90%, смс известяване - 0,19 лв. Приблизителна крайна сума за заплащане 6.70 - 8.90 лв. за доставка до офис, като зависи от тегло и сума наложен платеж. За чупливи стоки се добавя такса за чупливост.

Справка със сайта на фирма Еконт - https://www.econt.com/services/cash-on-delivery-payment-via-postal-money-transfer

С повишаване теглото на пратката, цената за куриерската услуга става по - висока. Моля запишете в адрес или като коментар желаният офис за доставка до Еконт. Цената на куриерската услуга и наложения платеж се заплащат от получателя.


Заплащането на поръчаната от вас стока се извършва в момента на доставка чрез наложен платеж с ППП или предварително по банков път.


С оглед на това, че всички продукти са изцяло ръчна изработка, при поръчка над 200 лв.както и за персонализирани продукти изискваме капаро в размер от 20% от стойността на поръчката, които следва да се платят преди нейната обработка. Капарото се заплаща по удобен за Вас метод - Еконт с пощенски паричен превод или банков превод. В случай на отказ от вземане на поръчката или нейното връщане, стойността на капарото не се възстановява.


Продуктите са ръчна изработка и се доставят в срок до 3 - 4 работни дни, в зависимост от вашето населено място и в зависимост от типа и сложността на конкретният артикул. Обемните сватбените украси за кола са със срок на изработка 5 - 7 дни, след което се изпращат на посоченият адрес. Сватбените покани, сватбените подаръчета  са с 15 ДНЕВЕН СРОК на изработка, след което се изпращат, като в случаите когато са готови по - рано от 15  дни се изпращат на по - ранна дата.

Разходите по доставката:

 •         Безплатна доставка за поръчките на стойност над 250лв. (задължително плащането се извърши по банков път, безплатна доставка важи и за доставка до адрес). В случай, че изберете плащане при доставка - С Наложен платеж  - ние заплащаме само базова такса към Еконт, таксите по наложен платеж се заплащат от Вас


 • Плащане по банков път намалява цената за доставка, тъй като се изпраща без наложен платеж и куриерската фирма не удържа такса за наложен платеж.

  В случай, че откажете пратката при преглед и тя е заплатена по банков път, сумата се възстановява към вас в рамките на 2 - 3 дни.

  Инструкции за банков превод ще получите след направена поръчка в имейл известие.

  Поръчката Ви ще започне да се изпълнява, веднага след като парите постъпят в посочената сметка.


Минимална сума за обработка на поръчката е 20 лв. В случай на заплащане по банков път минимална сума за поръчка не се изисква.


След получаване на поръчка ще се свържем с вас на посочения телефон във формата за регистрация за потвърждение на поръчката.

Всички цени в електронният магазин са окончателни и важат за деня на поръчката.   

.                                 

8. ОТКАЗ ОТ ДОГОВОР

Продуктите на сайта се изпълняват по поръчка при заявка. Пратките се изпращат с опция преглед и при несъответствие може да откажете и да се върне към подател. В случай, че вземете Вашата пратка се счита, че сте приели продукта. Приемането на стоката представлява съгласието на клиента, че стоката е пристигнала в добро състояние.


За връщане на стока моля свържете се с посочения телефон.

Заявки за връщане от електронен формат на сайта без предварително уточнение по телефона не се приемат!  

1. Клиентът има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 14 (четиринадесет) дни от получаване на стоката.
2. Отказ от договора може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката, ако стоката е доставена след срока по причини, които са извън Клиентът и не се дължат на непреодолима сила.

3. При отказ от договора Клиентът е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет.
4. При отказ от договора на Клиента му се възстановява платената сума за върнатата стока  по банков път  или чрез наложен платеж в срок от 5/14 дни. Суми не се възстановяват, докато Клиентът не върне стоката. Стоката следва да бъде задължително с опция преглед. Стоки без опция преглед не се приемат и се връщат към Клиента! При констатирани употреби и нарушен вид се връща обратно и не се възстановява сумата. Ако стоката не бъде върната в срока по т. 1, отказът от договора не произвежда действие.
5. Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:
• производствени дефекти на стоката;
• констатирани липси на части от стоката;
• изпратена е грешна стока, различна от поръчаната;
• несъответствие с обявения размер и/или цвят – стока, изпратена в различен размер и/или различен цвят от поръчания;
• повреда на стоката при транспортирането.
6. Рекламацията може да се предяви на посочения имейл адреc или телефонен номер, като едновременно с това Клиентът трябва да върне стоката в рамките на 14 (четиринадесет) дни от получаване на стоката.
7. Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:
• Оригинален търговски вид
• Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.
• Запазена оригинална опаковка и етикет.
8. Връщането на стока, било при отказ от договора, било при рекламация, може да се направи по начина и на адреса, посочен върху товарителницата, с която Клиентът е получил поръчката.

9. При връщане на стоки, транспортните разходи са за сметка на Клиентът и в двете посоки.

NB! Разпоредбите за право на отказ не се отнасят за следните случаи:


 • за предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и изпълнението й е започнало с изричното предварително съгласие на потребителя и потвърждение от негова страна, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като договора бъде изпълнен изцяло от търговеца;

 • за доставка на стоки или услуги, чиято цена зависи от колебанията на финансовия пазар, които не могат да бъдат контролирани от търговеца и които могат да настъпят по време на срока за упражняване правото на отказ;

 • за доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания (подаръчета за гости или други артикули с персонализация, инициали, имена и т.н.);

 • за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

 • за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

 • за доставка на стоки, които след като са били доставени поради естеството им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;

 • за доставка на алкохолни напитки, чиято цена е договорена при сключването на договора за продажба, при които доставката може да бъде извършена в срок не по – рано от 30 дни, считано от сключването на договора и чиято действителна стойност зависи от колебанията на пазара, които не могат да бъдат контролирани от търговеца;

 • при които потребителят изрично е поискал от търговеца да го посети в дома му с цел извършване на неотложни дейности за ремонт или поддръжка; когато при такова посещение търговецът предоставя и други услуги в допълнение към тези, поискани от потребителя, или достави стоки, различни от резервните части, необходими за извършването на ремонта или на поддръжката, правото на отказ се прилага за тези допълнителни  услуги или стоки;

 • за доставка на запечатани звукозаписи или видеозаписи или запечатан компютърен софтуер, които са разпечатани след доставката;

 • за доставка на вестници, периодични издания или списания, с изключение на договор за абонамент за доставка на такива издания;

 • сключени по време на публичен търг;

 • за предоставяне на услуги за настаняване, които нямат за цел живеене, транспорт на стоки, отдаване на автомобили под наем, услуги за хранене или предоставяне на услуги, свързани с развлекателни дейности, ако договорът предвижда конкретни дати или срок за изпълнение;

 • за предоставяне на цифрово съдържание, което не се доставя на материален носител, когато изпълнението е започнало с изричното съгласие на потребителя, който е потвърдил, че знае, че по този начин ще загуби правото си на отказ

  Воалите предлагани от нас не се поддържат на склад, изработват се конкретно при поръчка. Поради своята специфика и лесно зацапване, съответно влошаване качеството на продукта и непригодността им за вкарване отново за продажба, воалите са изключени от списъка с продукти, който могат да се  върнат в 14 - дневен срок (съгласно законовите разпоредби *за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си...). Пратките се изпращат с опция преглед и още при куриер може да върнете продукта към нас, в случай че не го одобрите. Разбира се в комфорта на своя дом може да пробвате воала и при несъответствие или разминаване с Вашите очаквания да го върнете или замените за подходящ цвят или размер след предварително уточнение с нас на посочените контакти, като е желателно да се свържете с нас в най - кратък срок, за да се избегне повреда на продукта и да бъде удовлетворено вашето изискване. Пратки с премахнат етикет не се приемат и се връщат към Вас без възстановяване на сумата.

  Моля не инициирайте връщане на стока от електронния формат на сайта без предварителен контакт с нас.

Стоки със следи от употреба и нарушен търговски вид се връщат обратно без възстановяване на сумата, за сметка на клиента.


10. ДАННИ 

Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:

 1. Адрес за упражняване на дейността и адрес за отправяне на жалби от потребители: www.kzp.bg